League of Legends

leagueFrån Riot Games så kommer gratis MMO spelet League of Legends som är ett mycket populärt spel och som därmed har otroligt många aktiva spelare. Här finns det mer än 100 olika roller att inta och temat går ut på att två lag kämpar mot varandra. Det är viktigt att inse att det här verkligen är ett lagspel och att det påverkar den upplevelse man har av spelet. Är man nybörjare så kan det kännas lite svårt att komma in i spelet då andra som varit med längre inte är så intresserade av att släppa in kämpar som kanske förstör allting.

Välj en kämpe

Du kan köpa alla roller för permanent användning men det går också att få fatt i en helt gratis. Olika hjältar roterar veckovis så att man kan få en helt gratis. Bland huvudrollerna så finner vi bland annat bödel, kämpe, support, tank och prickskytt. Spelare går under namnet Summoners och som Summoner så kan man ta sig framåt och plocka poäng och bonusar för varje framsteg som man gör.

Grafik och känsla

Spelet har två olika spellägen där det klassiska innebär två olika banor. Det här är enkelt att se och förstå då man sätter igång med League of Legends eftersom layouten är så pass användarvänlig. I de personliga inställningarna så ser man vilka roller man kan anta och vilka som är gratis för veckan. Det går också att köpa loss champions om man vill det, men det här är inget måste. Grafiken är imponerande och ger verkligen rätt känsla. Man kan säga att den är en blandning av klassiska krigshärdar i gotisk stil och modernare element som lyser upp och gör det hela enklare och mer spännande att följa med i handlingen. Ett riktigt bra system för valuta I League of Legends så finns det två typer av valuta och dessa är Influence poäng som man får när man spelar och så kallade Riot poäng som man får genom att köpa med verkliga pengar. Valutorna har integrerats på ett bra sätt som ger en balans. Det är med Riot poängen som man kan köpa viktiga verktyg att ta sig vidare med.

Här hänger det på teamet

En del kommer att älska att man jobbar som team och att det här verkligen är ett spel där grupparbetet står i centrum, medan andra finner detta irriterande. Det här gör ju att en spelares misstag kan förstöra för hela gruppen. Som nybörjare får man därmed ha lite skinn på näsan och inte bli ledsen för att andra inte är så snälla om man inte tillför gruppen handlingar som ger seger efter seger.