Travian

travianTravian är ett mycket populärt MMO spel som erbjuder en stor spelar-bas. Här kan man verkligen få fina belöningar och det särskilt när man själv investerar lite i spelet. Som ett av de äldre spelen inom denna genre så har Travian överlevt och fortsatt vara det första valet för spelare från hela världen. Handlingen är enkel nog, det gäller att forma allianser och planera på rätt sätt för att besegra Natars-stammen. Vägen till vinsten är lång och mycket utmanande vilket är det som ger själva underhållningen i spelet.

Tema

I Travian så tar vi oss tillbaka till Romartiden och som spelare så väljer man en av tre stammar. Man kan vara Romare, Gauler eller Teutons. Vilket man väljer är förstås en smaksak men du kan alltid ta en titt på vad inbitna Travian spelare säger för att försöka välja med strategi redan från start! Tänk på att du ska jobba dig fram i spelet genom att bygga upp ett globalt imperium och detta sker i samarbete med andra stammar. Det kan alltså vara bra att ta en titt på var styrkan ligger just nu även om detta inte är någon garanti för att du kommer att lyckas bättre än andra.
Något som är speciellt för det här MMO spelet är att det efter 100 eller 300 dagar (beroende på server) automatiskt blir dags för kamp mot stammen Natars. Natarerna kommer nämligen att försöka förstöra dina försök att bygga en så kallad Wonder. Om du lyckas att skapa en Wonder så är du genast en vinnare men det här kan bli svårt då Natars kommer för att attackera.

Stammarnas egenskaper

Det är förstås så att varje stam i Travian har sina fördelar och nackdelar.
Romarna – Den här stammen anses enklast att spela om man är nybörjare. Det är lätt att komma igång men samtidigt så måste man inse att det här inte alltid är den starkaste stammen och att det kan ta tid att bygga upp ett bra försvar.
Gaulerna – Här har vi stammen som är riktigt bra på försvar vilket kommer fint till pass under attacker från Natars-stammen. Om man ska dela upp i nivåer så kan man säga att spelare som kommit lite längre kan dra nytta av att spela i denna roll.
Teutons – Här handlar det om en aggressiv stam som passar bra att spela för den som verkligen är inne i Travian. Denna stam jobbar inte mycket med försvar men kan ändå vinna tack vare intensivt krigande så det blir mycket action vilket är uppskattat.
Även om Travian är ett mycket populärt strategispel så är det viktigt att veta att du här bara får bilder och text. Det är ett äldre spel så räkna inte med det senaste inom grafik och animationer. Det som talar för att du ändå ska ge dig på spelet är att det fortfarande är så pass populärt vilket skvallrar om en story som tilltalar och engagerar.