World of tanks

worldoftanksOm du vill ha ett MMO spel som är enkelt att komma igång med så kan World of Tanks vara ett utmärkt val. Det här är nämligen ett spel med Andra Världskriget som tema där du kommer att sitta i olika stridsvagnar (tanks) och skjuta mot fienden. Nu gäller det dock att inse att det här på intet sätt är ett enkelt spel att bemästra. Det kommer att ta lite tid att komma in i hur du jobbar på rätt sätt i ditt lag, och om du tänkt ta dig hela vägen gratis så får du verkligen se till att du jobbar med strategi. Det är just detta som är så fint med World of Tanks, till skillnad från många andra gratis MMO spel så kan man faktiskt fortsätta spela utan att köpa loss en massa finesser.

Temat

I World of Tanks så handlar det alltså om Andra Världskriget och man har lyckats ta fram en mycket realistisk grafik. De stridsvagnar som du ser är i stort sett exakta kopior av de amerikanska, franska, brittiska, ryska, kinesiska och tyska fordon som användes under kriget. Det här höjer spänningen. I lag så gäller det att förinta fienden och det lag som klarar av jobbet först har vunnit. Det här är i grund och botten vad spelet går ut på men vägen till vinst är kantad av finesser som gör att man blir fullkomligt trollbunden av spelet.

Välj en tank och uppgradera den

I varje lag så spelar 30 spelare och varje spelare kan välja bland mer än 150 stridsvagnar. Dessutom så kan man uppgradera sin tank med olika detaljer vilket gör det roligare att spela. Man kan alltså ta sig fram gratis men det går onekligen snabbare att köpa till tillbehör. Samtidigt så ska det sägas att det här är ett av få MMO spel som inte poserar som gratis på ett falskt sätt.

Realistiskt och enkelt

Målet med det här MMO spelet har varit att ge en så realistisk spelarmiljö som möjligt och det har man lyckats med. Spelets stora plus är just denna realism samt enkelheten som gör att det blir så lätt att komma igång. Samtidigt så måste viss kritik ges just åt denna enkelhet som gör att spelet inte känns så varierat. Det finns till exempel inget singel-spelar-läge vilket är något som en del kan finna lite trist.
World of Tanks är ett MMO spel som du måste testa. Det älskas av många och du lär inte bli besviken på det!