World of Warplanes

warplanesOm du tyckte om Word of Tanks från Wargaming så lär du även gilla MMO spelet World of Warplanes som kommer från samma spelutvecklare. Man skulle kunna säga att det här spelet är en slags kombination av flygsimulator och arkadspel och det märks att Wargaming har velat göra det tillgängligt för helt vanliga spelare. Man kan kalla det här för ett rättvist spel för man paras ihop med spelare som ligger på en liknande nivå. Det gör att man upplever kampen och spänningen i luften när man flyr från attackerande plan. Man slipper helt enkelt bli demolerad av bättre spelare som redan har låst upp en massa bra funktioner. De här spelarna får istället möta varandra och det är mycket bra.

Enkelt att spela

Det som faktiskt gör World of Warplanes så lätt att komma igång med är hur man spelar. Man behöver bara använda sig av några få tangenter och musklick för att spela, och med hjälp av den guide som nya spelare får så kommer man snabbt in i hur det hela går till. Om du redan har erfarenhet av den här typen av spel så behöver du kanske inte guiden men den tar inte lång tid att gå igenom så det kan vara det värt. Det man kan göra är att röra på kameran och flytta sig i olika riktningar med planet, man kan även skjuta med huvudvapnet samt skjuta raketer och släppa bomber. Med tangenten F så kan man zooma in då man ska skjuta mot mål på marken och det är behändigt.
Det är fullt möjligt att i lugn och ro låsa upp funktioner och redskap men det går mycket snabbare att betala för detta. I början så får man mycket mer, mycket snabbare, men sedan så kan det gå lite längre mellan belöningarna och det här kan kännas en aning segt.

Tema och känsla

Det finns en hel del realism i grafiken och det är just därför som spelet har en viss simulator touch. Det måste dock sägas att det aldrig blir total verklighet. När du flyger och svänger så saktar du inte ner på farten, och du kommer aldrig att plötsligt stå utan motorkraft. På så vis så handlar det ändå om ett klassiskt arkadspel där du som en del av en grupp på 30 spelare ger dig in i tuffa matcher i luften. De olika landskapen som man flyger över är välgjorda men de liknar varandra på ett sätt som gör att man inte upplever så stor variation i spelet. Räkna inte med att flyga med dödsförakt genom ett bergspass.
Sammanfattningsvis så kan man säga att World of Warplanes är ett MMO spel som du helt klart bör testa men var beredd på att det kanske inte blir det spel som du kommer att spela under flera månaders tid då det inte erbjuder så stor variation.